Dnia 29 października 2021 roku odbyły się zajęcia kulinarne w grupie 5-latków. Dzieci postanowiły dobrze przygotować się do zimy, robiąc zapasy w spiżarce. Zamknęliśmy w słoiczkach cenne witaminy które zawierają soczyste jabłuszka i dojrzałe dynie. Aby nasze przetwory smakowały jak należy, najpierw zapoznaliśmy się z recepturą, następnie odważyliśmy potrzebne składniki (większość przedszkolaków po raz pierwszy miało okazję przeprowadzić zabawy badawcze z wykorzystaniem wagi szalkowej), a następnie zabraliśmy się do pracy. Pokroiliśmy owoce, doprawiliśmy cukrem i przyprawami, i starannie mieszaliśmy aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Kto miał okazję spróbować naszych przetworów musi przyznać, że smakują wybornie.
Drodzy rodzice, zapraszamy do obejrzenia wszystkich zdjęć z wydarzenia w galerii.