Dnia 8 kwietnia 2019 r. w pięciolatkach tydzień zaczął się na słodko na zajęciach kulinarnych dzieci piekły przepyszne gofry. Pierwsza drużyna master szefa Agnieszki ubijała pianę z białek, druga łączyła żółtka z cukrem a trzecia najważniejsza z drużyn nakrywała do stołu. Była jeszcze czwarta drużyna, która ubijała śmietanę, tak długo ubijali aż powstało masło. Wszystkie drużyny połączyły swoje składniki i wyszła cała miska ciasta. Czas grzać gofrownice. Słodziutki zapach unosił się po całym przedszkolu, gofrownice nie nadążały wypiekać gofry, gdzieś ciągle znikały. Zaprosiliśmy na degustację również inne grupy dla każdego znalazło się coś pysznego. Gofry palce lizać a dodatki do gofrów jak drzem czekoladowo-śliwkowy, borówki i posypka zrobiły furorę. Dziękujemy serdecznie wszystkim Rodzicom, którzy udostępnili nam gofrownicę.